Per a aquest curs 2019-2020, Barcelona posa en marxa el Pla de xoc contra la segregació escolar.

L’objectiu és avançar cap a l’equitat educativa entre els centres de la ciutat perquè hi hagi una distribució més equilibrada de l’alumnat en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest Pla de xoc s’han posat en marxa mesures com la preassignació de places de P3 i de l’ESO a tot l’alumnat en situació de vulnerabilitat; o la distribució equilibrada de la matrícula a la xarxa educativa, és a dir, de manera equitativa a cada zona i no en funció de les vacants de cada centre. 

Una altra de les iniciatives ha sigut la consolidació d’un sistema menys burocràtic, que garanteix de manera directa prestacions com la plaça de reserva, l’exempció de quotes per a l’escolarització i la gratuïtat del servei de menjador i d’activitats extraescolars per a l’alumnat detectat pels serveis socials.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.