L’escola Vedruna portarà el món de la narració popular i tradicional a l’entorn de la realitat virtual. El llegendari permetrà explorar, crear i divulgar el patrimoni narratiu de cada poble. És el nou projecte Vedruna Innova que aquest curs implementaran les 36 escoles d’aquesta xarxa educativa promoguda per la congregació de germanes carmelites de la caritat Vedruna. La proposta té un caràcter inèdit, és replicable i abasta diferents disciplines i competències.

Els professors Joana Murgou i Pere Viñas han testejat durant un curs la proposta a l’Escola Vedruna Ripoll, el centre educatiu on treballen. El llegendari permet treballar l’expressió escrita a l’escola. Han fet la prova amb llegendes de la comarca del Ripollès i ara estendran el mapa a tot el país.

Però no ho faran sols. Enguany veuran com l’experiència de la seva escola s’enriqueix amb la creació d’un llegendari per tot Catalunya. “Tindrem un ventall molt gran de llegendes des del Baix Camp fins a la Cerdanya, l’Escola Vedruna ocupa quasi tot el territori, i això ens va semblar molt entusiasmador”, apunta Murgou.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.