Aquest juliol l’Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil va celebrar el desè aniversari. Des del 2010 la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, en col·laboració amb l’abadia de Montserrat, organitza la trobada per a mestres i professors d’educació infantil, primària i secundària, professionals de la biblioteconomia, estudiants dels àmbits educatiu, documentalista i d’humanitats, i persones interessades en la temàtica, per aprofundir en diversos aspectes de la literatura infantil i juvenil (LIJ). Durant tres dies, el monestir de Montserrat va acollir les jornades, en què, sota el títol ‘Viure la literatura: paraula, ritme i bones històries’, es van donar a conèixer estratègies didàctiques per potenciar la lectura en diferents contextos (aula, biblioteca escolar o espais fora de l’escola); es van oferir recursos per seleccionar obres adequades per a la lectura en funció de cada edat i per promoure l’hàbit lector; es va reflexionar sobre la utilització de les noves tecnologies per al foment de la literatura a l’escola, i també es van compartir recursos per tractar la literatura vinculant-la a àrees com la música i el patrimoni social, cultural i artístic, amb rutes literàries o dramatitzacions.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.