Quan es va fundar l’any 1899, el Brooklyn Children’s Museum de Nova York va ser el primer museu dels EUA concebut i dedicat específicament als infants. També va ser un dels primers -o potser el primer- que hi va haver a tot el món. L’objectiu inicial era posar en contacte les criatures de la ciutat amb la naturalesa, i sobretot dirigia el focus cap a tot el que tenia a veure amb les ciències naturals: els animals, les plantes, els minerals… Al llarg dels seus 120 anys d’existència, però, el museu no ha parat de transformar-se. Després de la Segona Guerra Mundial va començar a dedicar més atenció a la tecnologia, alhora que es va proposar tenir una dimensió més sociocultural.

Des que va reobrir les portes el 2008, després d’unes importants obres d’ampliació i renovació que l’han convertit en un dels primers museus ecològics del país -cosa que vol dir que funciona de manera sostenible i que educa en la sostenibilitat-, ha accentuat la voluntat d’oferir una experiència integral i interactiva a les criatures que el visiten. La idea continua sent la que des de fa un parell de segles ha impulsat la pedagogia més avançada: barrejar educació amb entreteniment, instrucció amb experiència directa, i tot plegat amb l’objectiu d’estimular “el desenvolupament social, emocional i físic de les criatures”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.