A principi del curs, fins i tot abans que comencin les classes, els professors ens reunim per parlar dels nostres alumnes. Normalment, són els coordinadors o els tutors els que donen detalls de com afronten els estudis, de les seves trajectòries, de si tenen dificultats d’aprenentatge o de comportament, de si necessiten adaptacions o de si hi ha famílies implicades al darrere. Sempre hem cregut que conèixer bé els alumnes fa que els puguem atendre millor i que tinguin més possibilitats d’èxit en els estudis. Com a mínim fem tot el possible per ajudar-los.

Al llarg dels anys he vist nois amb moltes capacitats, molt intel·ligents i segurs d’ells mateixos que fracassaven estrepitosament en els estudis. En la majoria dels casos era una decisió que prenien conscientment, amb les seves raons, i per això nosaltres no aconseguíem canviar-la. Però també he conegut altres alumnes que han lluitat molt per treure’s de sobre l’estigma de ser considerats uns mals estudiants. Per sort, alguns superen aquestes expectatives amb constància i esforç.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.