La Comissió Rectora del Sistema de la Formació i Qualificació Professionals ha aprovat les bases per al desplegament del model català de formació professional dual, amb la participació i el consens dels agents socials i de l’administració educativa i laboral. Ho ha fet aquest matí durant una sessió presidida pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, on també s’ha aprovat el Document de Bases de l’Estratègia Catalana de Formació i la Qualificació Professionals de Catalunya (2020-2030). Han participat també en la sessió els consellers de la Presidència, Meritxell Budó; de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano.   “Hi ha un acord absolut de com transformar, millorar i integrar la formació professional en una única política a partir d’aquest concert amb el món sindical i el món empresarial”, ha destacat el conseller Bargalló. El titular d’Educació ha posat com a exemples d’aquesta voluntat d’impulsar l’FP la “immediata posada en marxa de l’Agència Pública d’FP i l’impuls dels centres d’FP integral, en què s’hi farà la formació professional inicial depenent del Departament d’Educació, la formació ocupacional depenent de Treball a través del SOC, però també la formació d’empreses que en aquestes moments el Departament de Coneixement i Empresa també està treballant”.   La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha valorat que l’acord suposa poder tirar endavant una “nova manera d’entendre la formació a casa nostra” que passa per “dotar de la formació adequada a les persones tenint en compte quines són les demandes del teixit productiu”, una “visió de futur de com afrontar les noves necessitats del mercat de treball per tal de dotar de millors professionals i que la gent de casa nostra puguin tenir feina”. No obstant això, Budó ha alertat que per tal que el programa tingui “èxit” cal poder “dotar pressupostàriament” la nova agència. En aquest sentit, ha apel·lat a la “responsabilitat” de les forces polítiques per aprovar els comptes del 2020, que el Govern està elaborant.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.