Gairebé un mes després que acabés el curs escolar, molts infants i joves han participat ja en diverses activitats de lleure, com ara casals o colònies. Tot i això, aquesta setmana, coincidint amb mitjan juliol, són molts els joves que les inicien. Malgrat que el nombre de participants en activitats de lleure és elevat, aquestes activitats encara són vistes per moltes famílies únicament com una manera de poder conciliar la vida laboral amb la cura dels fills. No obstant això, existeixen diversos beneficis per als nens derivats de la participació en aquestes activitats.

Segons Txus Morata, doctora en pedagogia i experta en educació en el lleure, existeix una evidència empírica i un “cert consens” en la doctrina sobre tots els beneficis que provoquen les activitats de lleure. Morata destaca un “creixement físic, cognitiu i emocional” com a principals beneficis, en un aspecte general, del lleure en tots els infants.

Morata va estudiar els beneficis en competències bàsiques i ocupabilitat que aportava als nens i nenes la participació en activitats de lleure. Entre les competències principals va constatar que el lleure incideix majoritàriament en una millora en la capacitat de presa de decisions i la resolució de problemes, la flexibilitat i, sobretot, en la capacitat per treballar en equip. Això és degut, principalment, al fet que en el lleure “tot es treballa en grup i amb molta planificació dels educadors”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.