La nota de tall més alta per entrar a la universitat és el doble grau de física/matemàtiques de la UAB, del qual només ofereix 20 places i demana una nota mínima de 13,418. Després ve la mateixa carrera a la UB, que demana un 13,340 i de la qual només ofereix 20 places, i, en tercer lloc, la triple titulació de filosofia, política i economia de la UPF, que demana una nota de 12,888 i n’ofereix 30 places. Són les carreres més exclusives i prestigioses, i les que tenen menys oferta; per això aquesta extraordinària nota de tall. Però per altra banda i per vuitè any consecutiu la carrera més demanada (en xifres absolutes) és la de medicina.

La medicina que s’imparteix al Campus Clínic de la UB és la carrera situada al número 1 de la demanda; ha estat sol·licitada per 1.100 alumnes que han aprovat la selectivitat i només hi ha 172 places (la nota de tall és de 12,744). Medicina a la UAB és la quarta carrera amb més demanda, i medicina a la URV se situa en desena posició. Entre medicina de la UB i medicina de la URV hi ha, per ordre de preferències, administració i direcció d’empreses de la UB; psicologia de la UB, que puja espectacularment; psicologia a la UAB; enginyeria informàtica a la UPC; dret de la UB; infermeria al Campus Bellvitge de la UB, i educació primària de la UB.

Aquest any, un total de 47.559 estudiants (46.956 el 2018) s’han preinscrit en alguna de les set universitats públiques catalanes. Dels sol·licitants, la majoria (42.083) procedeixen de les PAU i de cicles formatius de grau superior (41.274 el 2018). Aquesta xifra representa un increment percentual d’un 1,96% respecte a l’any passat. Hi ha 1.113 estudiants universitaris (1.213 el 2018) que volen fer un segon grau universitari, una xifra propera a la del curs passat. Els estudiants procedents de les proves per a més grans de 25 i 45 anys són 881 (828 l’any 2018).

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.