Tenim tants fronts oberts com a país, i de tal magnitud, que ens podria semblar que el de la llengua, el de la davallada de l’ús social del català, és menys important i el podem deixar per a més endavant. Greu error. És una qüestió nuclear per al model de cohesió social, com encertament han advertit els responsables de la Plataforma per la Llengua arran dels resultats de l’estudi que acaben de presentar. Les xifres que ens aporta aquest informe són clares. Només el 24,3% de les converses entre adolescents i joves als patis de les escoles i instituts de zones urbanes són en català. Una mitjana que resulta del 35% de converses en català als centres de primària i del 14,6% als de secundària. L’ús del català en el temps de lleure escolar baixa a més de la meitat de primària a secundària. Cau en picat. Preocupant.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.