Vuit de cada deu joves catalans d’entre 18 i 22 anys asseguren haver patit algun tipus de violència a través d’internet quan eren menors d’edat, segons un informe de Save the Children, elaborat amb 222 entrevistes, que es va presentar ahir al Col·legi d’Advocats de Barcelona. En l’informe, titulat Violència viral, s’adverteix que aquest tipus de violència es produeix per primera vegada quan el menor té 13 anys i que el 64% dels casos l’assetjador és un amic o company del centre d’estudis.

La responsable de polítiques d’infància de Save the Children a Catalunya, Emilie Rivas, va assegurar que l’assetjament en línia a menors “és molt greu” i les seves conseqüències “són tan nocives com les de la violència física i poden desembocar en el suïcidi”. Els símptomes més habituals que experimenten les víctimes d’assetjament a les xarxes socials són “ansietat, depressió, baixa autoestima i baix rendiment escolar”, i segons Rivas, aquests menors són tres vegades més propensos al suïcidi i dues vegades més a consumir alcohol i drogues que els que no ho han patit.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.