Ha acabat tal com havia d’acabar: en res. El jutjat d’instrucció va anunciar divendres passat que arxivava les tres darreres denúncies que encara mantenia obertes contra docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, que estaven essent investigats per presumptament haver menyspreat alumnes de fills de guàrdies civils després de l’1-O. Se’n recorden del cas? Segur que sí. Planes i planes de diaris, minuts i minuts d’informatius, d’abast nacional i espanyol, i tot plegat acaba en res. Saben què n’han fet aquest cap de setmana els mateixos diaris i televisions que tantes i tantes planes i minuts hi havien dedicat? Res. Perquè ni hi va haver adoctrinament (el famós adoctrinament dels mestres catalans), ni cap dels casos es mereixia cap causa penal oberta. Però hi van ser. Se’n recorden de l’aleshores delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, rebent a la Delegación els guàrdies civils pares dels alumnes? Jo sí. Ell i dos secretaris d’estat van rebre amb tots els honors els pares dels alumnes presumptament adoctrinats. Recordo la diputada Andrea Levy parlant de 134 casos de “pressió dels mestres sobre els alumnes” a Catalunya, i recordo el líder de Ciutadans, Albert Rivera, no només acusant els docents d’un delicte d’odi sinó publicant la llista de casos –amb noms i cognoms dels docents– al seu compte de Twitter.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.