Dues germanes de 6 i 7 anys, els noms de les quals són, per voluntat dels pares, molt populars en les xarxes però nosaltres no contribuirem a mercantilitzar la seva imatge. Es passen el dia extasiades davant d’un estoig de maquillatge o bé pentinant-se, enjoiant-se, perfumant-se, ballant a la disco o jugant a princeses d’un castell decorat en rosa, per citar algunes de les seves proeses, la majoria, un cant al sexisme més estereotipat. No són excepcionals, formen part de la tendència a l’alça de celebrities menors d’edat que sumen xifres astronòmiques de seguidors i s’han convertit en prescriptores per a les marques: 12 milions de subscriptors i 2.500 milions de visualitzacions en el cas esmentat. Una cercadora de talents infantils té el negoci ben apamat: el 64% dels nens de 2 a 5 anys usen YouTube i a partir dels 6 anys ja es deixen guiar pel seu o per la seva influencer; l’audiència és molt sucosa i els patrocinadors es llepen els dits.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.