Així ho cantava Raimon en un famós concert celebrat a Madrid el 1976. Les paraules del cantautor de Xàtiva, fruit del context polític existent fa més de quaranta anys, tenen plena actualitat en relació amb l’oportunitat que suposen les colònies per als més de 56.000 infants i joves que hi participen cada estiu al nostre país. Malgrat la magnitud de les xifres, el nombre de participants en els darrers anys mostra una tendència a la baixa, principalment per raons econòmiques, segons dades de la direcció general de Joventut.

Les colònies i en general les activitats de vacances amb infants i joves esdevenen espais de llibertat per diverses raons:

Les programacions de les activitats de lleure no estan sotmeses a currículums escolars, ni a exigències de coneixements o metodologies. Cada entitat construeix la seva proposta de colònies lliurement, en funció de la intencionalitat educativa que vol promoure, i sovint, com a etapa final d’un curs d’esplai, ajustat al que pot ser una experiència extraordinària des del punt de vista humà i educatiu.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.