Vuit de cada 10 joves catalans han sigut víctimes de violència ‘online’ durant la seva infància, segons un informe presentat aquest dijous per Save the Children. Per fer l’estudi, han sigut enquestats un total de 222 joves catalans d’entre 18 i 20 anys. De tots ells, un 42% han reconegut haver patit ciberassetjament, la forma de violència més comuna entre els adolescents avui dia. L’oenagé adverteix que aquest tipus de violència es dona per primera vegada quan els nens tenen 13 anys i la persona que assetja és, en un 64% dels casos, un amic i/o company del centre d’estudis

“Molts dels nens pateixen en silenci abusos, assetjament, insults i humiliacions a través de les noves tecnologies. És una violència igual de real que la física, però de la qual no se’n pot escapar i pràcticament no hi ha dades. Persegueix la víctima a través del mòbil les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. Aquestes situacions causen un enorme dolor als nens, condicionen el seu desenvolupament i, en ocasions, posen en perill la seva vida”, ha declarat Emilie Rivas, responsable de Polítiques d’Infància de Save The Children a Catalunya.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.