Sota el nom de ‘Plataforma d’afectades oposicions docents 2019’, més de seixanta persones s’han unit perquè s’impugni el procés del concurs d’oposició per l’ingrés a la funció pública docent. En critiquen, sobretot, la manca d’objectivitat i de transparència, així com les traves que s’han trobat a l’hora de reclamar.

Aquest procés selectiu va iniciar-se el 15 de juny, quan els candidats van presentar davant els tribunals la seva programació didàctica, un document amb una extensa i detallada planificació del currículum educatiu que havia d’incloure exemples concrets d’unitats didàctiques.

Des d’aleshores i fins a finals de la setmana passada, els candidats a les oposicions han anat defensant les programacions davant dels respectius tribunals, de forma ordenada per un sorteig i, entre dilluns i dimarts passat, els tribunals en van fer públiques les notes. Aquesta primera prova és eliminatòria, per tant, només si aproven poden passar a la segona prova de les oposicions: els exàmens pràctics i teòrics, que es realitzen aquesta setmana.

Però segons han exposat des de la ‘Plataforma d’afectades oposicions docents 2019’ en un comunicat, la primera part del concurs ja s’ha desenvolupat de manera poc objectiva. En primer lloc, qüestionen que la documentació per avaluar – la programació didàctica de cadascú, en aquest cas – s’etiqueti amb les dades personals dels opositors. “Entenem que un sistema just en un concurs, on el tribunal que emet el judici tècnic són companyes i companys, no passaria precisament perquè tinguin a les seves mans els treballs amb les nostres dades personals”, diuen.

D’altra banda, diuen haver notat manca de professionalitat per part dels tribunals. “Moltes opositores i opositors manifestem els nostres dubtes de si aquests treballs han estat llegits i corregits i avaluats amb la ponderació que els pertoca”, expliquen, ja que “en molts casos la sensació és que, quan s’exposa la programació, el tribunal és la primera vegada que l’obre”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.