El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha demanat la implicació de tots els ajuntaments en l’elaboració de projectes educatius de ciutat que tinguin en compte els projectes de cada centre i, alhora, el projecte educatiu de país. “Necessitem anar de la mà dels ajuntaments perquè l’oferta educativa sigui millor. La nostra eina són els Plans Educatius d’Entorn, que és una eina que ens ha corresponsabilitza mútuament. Són l’eina per executar el projecte educatiu de país en el municipi”, ha destacat.   El conseller ha fet aquestes declaracions precisament durant la clausura de la Jornada de Presentació dels Plans Educatius d’Entorn 0-20, que s’ha celebrat aquest matí a Barcelona. En la jornada, on hi han assistit 200 tècnics municipals i assessors de llengua, interculturalitat i cohesió social de tot Catalunya, el Departament d’Educació ha presentat els nous Plans Educatius d’Entorn, que posen l’accent en la xarxa i en l’acció comunitària i que promouen l’orientació i l’acompanyament de l’alumnat des dels 0 als 20 anys, i no només en les etapes obligatòries.   En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que “els Plans Educatius d’Entorn, en la seva evolució, plantegen això: l’execució del projecte educatiu de país en el municipi. I entenem l’educació més enllà dels serveis educatius obligatoris, preobligatoris i postobligatoris”, ha subratllat, tot insistint: “Qui ha de liderar el projecte educatiu de ciutat és el municipi. Si no hi ha lideratge municipal, no hi ha proposta de projecte educatiu de ciutat”.   Bargalló ha ressaltat que la Generalitat, com a autoritat educativa del país, té la màxima responsabilitat de “bastir el projecte educatiu de país. Però s’ha de basar en projectes de ciutat i territori. No poden ser fets a l’esquena. I un projecte educatiu de ciutat s’ha de basar en els projectes educatius de centre”, ha assenyalat.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.