Avui 10 de juliol, fa deu anys que es va aprovar la Llei d’educació de Catalunya (LEC), amb un ampli consens per part dels partits polítics que en aquells moments tenien representació parlamentària.

Amb motiu d’aquesta celebració, el passat 20 de juny de 2019, el Parlament de Catalunya va acollir un acte commemoratiu en què es va valorar el recorregut de la LEC i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va instar a recuperar l’esperit del Pacte Nacional per a l’Educació: “la noció d’educació com a bé comú reafirma la dimensió col·lectiva de l’educació com una responsabilitat social compartida”.

L’antecedent

Els orígens de la LEC es poden trobar en el Pacte Nacional per a l’Educació, de 2006, amb el qual el Departament d’Educació va promoure el diàleg i la participació de la ciutadania i la comunitat educativa. Això va fer possible formular iniciatives que van ser considerades posteriorment en l’elaboració de la LEC.

El debat que va originar aquesta iniciativa es va organitzar en cinc grups de treball coordinats per personalitats de reconegut prestigi dins del món educatiu:

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.