La casa de Notre-Dame de l’Hermitage (Saint-Chamond, França) ha estat l’escenari del VI Capítol provincial dels Maristes de França, Catalunya, Grècia, Hongria i Algèria, del 18 al 22 de juliol de 2019. El Capítol, que es reuneix periòdicament cada tres anys, ha aplegat enguany 49 germans, dues laiques: Imma Amadeo i Michèle Ragni i dos laics: Pep Buetas i Dani Farràs, per avaluar el moment actual, obrir horitzons de futur i escollir un equip que entorn del germà Provincial dinamitzi amb vitalitat la missió evangelitzadora i generi valors d’humanitat. La casa de L’Hermitage, regada pel riu Gier, invita a beure amb les seves aigües l’espiritualitat de Marcel·lí Champagnat, que la va construir amb l’ajuda dels primers germans. S’ha gaudit de la companyia dels germans Ernesto Sánchez, Superior general, i dos Consellers generals, Ben Consigli i Joâo Carlos do Prado, vinguts tots tres de Roma.

Una mirada a la realitat

Resulta indispensable abans de programar un nou viatge saber quin és el punt de partida. Els informes del Consell provincial i d’Economia tenen aquesta funció. Indiquen fins on s’ha arribat en el moment de tancar aquest trienni. Transparència i claredat a l’hora de proporcionar les dades. Oportunitat de prendre consciència de la situació. Possibilitat d’albirar noves fites.

Fòrum Provincial

La Província marista L’Hermitage compta amb moltes escoles, obres socials i centres d’espiritualitat. S’enriqueix amb els moviments juvenils, les fraternitats, els grups de vida i de pastoral, el voluntariat d’homes i dones… Centenars de laics i laiques estan compromesos en la missió compartida. Milers de destinataris reben l’escalf de la seva acció educativa. Maristes de Champagnat és l’expressió que aglutina tantes persones que comparteixen la vida i imaginen un futur millor. El Fòrum provincial ha estat una simfonia coral amb moltes veus de tantes procedències diverses. Durant aquest curs s’han generat activitats en cinc etapes fins a arribar a formular tretze recomanacions que s’han fet arribar al Capítol provincial. Uns i altres, en el mateix vaixell, cap un horitzó d’esperança.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.