La Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona han clausurat la cinquena edició del Curs d’auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis i la primera del Curs Bàsic d’Atenció Domiciliària que organitzen conjuntament i amb la col·laboració de l’Institut de Formació Professional Comte de Rius de Tarragona  —on es fan els cursos— i la Fundació privada Formació i Treball.

Un total de 37 persones, en situació d’atur i vulnerabilitat, han pogut millorar la seva qualificació professional i han obtingut, així, un certificat de professionalitat homologat que ofereix garanties a les empreses. El 61% dels alumnes ja han trobat feina en l’àmbit en el que s’ha format.

L’acte acadèmic de cloenda i de lliurament de diplomes, celebrat el dia 18 de juliol, ha comptat amb la presència de la directora de projectes de la Fundació Endesa, Glòria Juste, del director de Càritas diocesana de Tarragona, Salvador Grané, i del responsable RSC a Càritas Espanyola, Pedro Barquero, que han estat acompanyats del director de l’Institut Comte de Rius, Narcís Almena, i del tècnic de formació de la Fundació Formació i Treball, Francesc Bermúdez.

En l’última memòria publicada per Càritas es destaca que un 71% de la població atesa es troba en situació d’atur i un 66% presenta uns nivells formatius molt baixos o pràcticament inexistents. Des de l’anàlisi d’aquesta realitat s’han creat nous projectes i eines per donar resposta material i emocional a les necessitats plantejades, fent una aposta pels projectes sociolaborals i formatius. Un bon exemple en són aquests dos cursos, que de la mà de la Fundació Endesa, i des dels seus inicis, l’any 2014, hi han participat un total de 115 persones.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.