Lídia Tudela ha estat rellevada, després de més de dotze anys de servei setmanal, com a coordinadora dels agents pastorals protestants al Centre Penitenciari de Joves. També és secretària tècnica a presons del Consell Evangèlic de Catalunya i diaca d’evangelisme i ministra de culte a l’Església Baptista Bonanova. Professionalment, és tècnica en prevenció de riscos laborals a la Universitat de Barcelona.

Quin lloc ocupen els diaques en la vostra Església?
Els protestants som assemblearis. Hi ha el pastor, el consell pastoral, els diaques, cadascú amb la seva responsabilitat. Quan els diaques tenim un projecte, s’avalua en el consell de diaques i es presenta en l’assemblea, que acaba decidint.

El diaconat és una responsabilitat temporal?
L’assemblea elegeix els diaques. En l’Església Baptista Bonanova el servei dura quatre anys, i cada dos anys es renova la meitat del consell de diaques.

Quines responsabilitats assumeixen els diaques?
Hi ha diferents àmbits: evangelisme, obra social, comunitat, etc. En el meu cas, jo vaig ser durant més de sis anys diaca d’obra social, mentre que ara m’ocupo de l’evangelisme.

Quins projectes impulseu com a diaca?
La crisi econòmica ens va afectar durament, i quan m’ocupava de l’obra social vam poder atendre, gràcies a Déu, totes les persones que ens van demanar ajuda. En comparació, ara fem una tasca més modesta. Per exemple, organitzem el Sant Jordi amb llibres cristians i hem organitzat dos concerts de gòspel per recollir aliments per repartir.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.