Si bé la catequesi ofereix el missatge de Jesús a petits i joves, el ressò d’aquest servei ha d’arribar a tot l’entorn parroquial. Tant a l’equip de catequistes com també als familiars dels nens que no arriben a creuar la porta. Així ho ha sabut captar el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC), que divendres i dissabte va dedicar les jornades de responsables de catequesi de Catalunya i les Illes Balears a parlar de noves experiències adreçades a les famílies de la catequesi.

“Anem a anunciar l’Evangeli als pares, no ens quedem només amb la catequesi de primera comunió”. El bisbe Antoni Vadell, president del SIC, va explicar que aquest va ser el plantejament de les reunions de delegats de catequesi. I des d’aquí van formular les sessions que enguany ha aplegat uns cent trenta participants al Seminari Conciliar de Barcelona. Una convocatòria que busca, de fons, tornar a motivar el personal. Aixecar els ànims dels equips de catequistes en un context molt poc favorable. I recordar, de pas, tal com van apuntar els organitzadors, que “el millor mètode amb un catequista sense passió tindrà un impacte menor”.

Experiències atrevides en comunitat

El director del SIC, Joan Àguila, va ubicar les jornades amb la imatge d’un alvocat disseccionat, que els ha servit per il·lustrar aquesta divuitena edició. Una fruita que representa la comunitat cristiana amb la catequesi al seu cor: “Hem triat una fruita amb un pinyol ben gros”, va apuntar.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.