Critiquen la falta de transparència del procés, la falta de confidencialitat de les proves i que no se’ls informi per què han suspès. Fins a 200 persones que s’han presentat a les oposicions del departament d’Educació s’han agrupat a la Plataforma d’Afectades Oposicions Docents 2019 per denunciar el que consideren “irregularitats” en les proves. Aquests dies s’està notificant als aspirants si han aprovat, malgrat que la nota definitiva la sabran quan es puntuïn també els mèrits assolits fins ara. S’hi han presentat 20.000 persones per cobrir 5.000 places.

“El gran gruix de reclamacions són de persones que consideren que el treball que han presentat no té motius per ser suspès”, afirma a l’ARA un portaveu de l’entitat, que critica que no es publiqui una baremació objectiva dels criteris d’avaluació. “Ens amaguen els barems oficials de l’avaluació i ens fa la sensació que han fet unes votacions de notes subjectives sense basar-se en els criteris que s’han publicat a la convocatòria”, afirma. En un comunicat fet públic fa uns dies animant els afectats a denunciar els seus casos, demanen al departament que “entregui un expedient amb la puntuació de cada criteri de correcció del treball escrit”. “Això no existeix i, quan ho hem demanat, se’ns ha negat tenir-hi accés, tot i que és documentació pública”, diu el text, que afegeix que si això no es fa públic “s’haurà de dubtar d’un procés net i transparent”. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.