L’estiu és una etapa que promou les escapades a l’aire lliure, les relacions socials i els canvis d’entorn, activitats que, en general, afavoreixen grans i petits. A més, per no trencar amb l’activitat educativa, moltes famílies aposten per introduir certa dosi d’aprenentatge i activitats formatives durant el període de vacances a través dels quaderns d’estiu i amb classes de reforç. No obstant això, els experts de TopDoctors.es adverteixen que “l’estiu ofereix moltes oportunitats d’aprenentatge fora dels llibres escolars i és una etapa per aprendre de la vida i gaudir del descans“, com assegura la Sandra Farrera, doctora en psicologia.

Dades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) assenyalen que Espanya és el cinquè país on més deures es fan, mentre que en països com Itàlia o Dinamarca directament han desaparegut. Per això, els experts asseguren que carregar els nens durant les vacances d’estiu amb deures és una cosa que s’ha d’evitar o, almenys, dosificar per evitar una possible fatiga. “Molts pares no poden dedicar gaire temps als seus fills durant l’any, i quan arriben les vacances senten que és el moment de fer esforços i intensius d’educació per recuperar el temps perdut”, alerta Mía Ibáñez Bordas, psicòloga i membre de Top Doctors.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.