Els joves d’entre 15 i 29 anys es declaren cada vegada més feministes (ho són un 62,1% de les noies i un 37,3% dels nois), però en els últims dos anys ha augmentat el nombre d’homes que justifiquen pautes de control a la parella, com espiar-li el mòbil, o els que creuen que la gelosia és “una prova d’amor”. Són algunes de les conclusions que es desprenen del Baròmetre Joventut i Gènere 2019 del Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut de la Fundació d’Ajuda a la Drogoaddicció (FAD) que ha presentat aquest dilluns la directora tècnica de la fundació, Eulàlia Alemany.

Un 62,1% de les dones d’entre 15 i 29 anys es consideren feministes, un percentatge que baixa al 37,3% en el cas dels homes d’aquestes mateixes edats, encara que en tots dos casos el percentatge és superior pel que fa al 2017, quan se situava en un 46,1% de les noies i un 23,6% dels nois. L’enquesta –feta a 1.223 joves de tot Espanya– analitza les relacions de parella, amistat i família d’aquest col·lectiu i revela que els homes donen més importància al fet de tenir parella que les noies (48,9% enfront d’un 42,6% d’elles), encara que aquests percentatges han baixat respecte al baròmetre anterior.

I, tot i que hi ha un alt consens en la necessitat de respectar els espais individuals dins de la parella –una cosa que pensa un 62,8% dels enquestats–, són elles les que donen més importància a aquesta afirmació: un 73% de dones enfront d’un 55,1% dels homes. L’enquesta posa de manifest com s’estan normalitzant, entre els homes, pautes de control cap a la parella, de manera que augmenten els percentatges de nois que creuen que la gelosia és una demostració d’amor (puja del 23,8% del 2017 al 25% actual).

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.