Nou bany de realitat amb què, un vegada més, la Plataforma per la llengua remulla amb aigua freda la nostra societat per veure si es desperta i passa a l’acció. Diuen que són de pati d’escola les coses fútils, però en aquest cas, l’ONG del català fa servir aquest espai, i no pas metafòricament, per encendre els llums d’alarma. No s’hi posen per poc! En el seu darrer treball es revela que només el 14,6% de les converses dels estudiants de secundària de zones urbanes de Catalunya a l’hora de l’esbarjo són en català. I la xifra a la primària no és per destapar el cava. Es queda al 35%. Si la llei diu que els professors han de parlar sempre en català als alumnes, veiem que globalment el 20% de les converses entre alumne i professor al pati són en castellà. L’estudi també destria les dades per veure què passa als territoris en funció de si el català hi predomina més o menys. I a les zones on està pitjor, no és que s’hi parli poc català, al pati, sinó que directament, en el cas dels instituts, hi té una presència del 0%. I a primària, uau… del 7%!

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.