El nou protocol d’actuació contra els maltractaments en la infància i l’adolescència incorporarà els professionals dels centres d’atenció primària i els dotarà de més recursos per a la prevenció i detecció de nous casos. L’ampliació de l’actuació més enllà dels hospitals respon a la necessitat d’ampliar la barrera de contenció en la detecció d’aquesta problemàtica, vista la ineficàcia del model actual.

Una de les mesures més destacades serà la creació d’equips experts en abusos sexuals i maltractament greu a la infància, que s’aniran constituint de manera progressiva i disseminada pel territori. Aquests grups especialitzats seran els encarregats de fer el diagnòstic sanitari de la víctima i el tractament inicial. A banda, també assessoraran els professionals de l’atenció primària i dels hospitals, i s’integraran en les unitats d’atenció integrada que desplegarà la direcció general d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.