Víctor Vargas

L’adolescència és una etapa difícil en la qual els nois comencen a preparar-se per a les responsabilitats que comporta l’edat adulta. I la realitat econòmica no és una excepció. Aquesta tasca d’adaptació és la finalitat que persegueixen les classes d’Educació Financera, que l’any passat van tenir la seva experiència pilot en vuit centres educatius de Barcelona i aquest curs amplien el seu horitzó a tot Catalunya.

Els continguts de la matèria s’adapten a les recomanacions de la Comissió Europea perquè els alumnes prenguin consciència de l’ús dels diners i assimilin les operacions financeres més elementals.

“Amb 15 o 16 anys, molts nois ja obtenen els seus primers ingressos, fent de cangur, fent classes particulars, treballant de cambrer a l’estiu…”, explica Patricia Carreras, exempleada de banca i que va impartir classes d’aquesta matèria l’any passat. “És un bon moment perquè comencin a conèixer de quina manera poden aconseguir una bona gestió del seu capital i quines pràctiques no són gens recomanables”, afegeix Carreras.

Els comentaris estan tancats.