Jordi Ferrer

La coordinadora d’associacions del sector est de Girona, associacions de mares i pares de les escoles i la xarxa de biblioteques de la ciutat van promoure ahir una jornada de foment de la lectura, adreçada sobretot als pares. “El problema és que els pares es resisteixen a motivar la mainada. Fins que no solucionem el paper dels pares, no farem que els fills s’acostumin a llegir”, assegura Cristóbal Sánchez, director de l’escola de Vila-roja.

Tallers de punts de llibre, que els nens i nenes pintaven amb ganes, trencaclosques de contes, van formar part d’un seguit d’activitats que s’han organitzat per segon any al centre cívic Onyar. L’objectiu de les entitats dels barris de la Font de la Pólvora, Vila-roja i Mas Ramada és clar: animar els pares a inculcar als fills la importància de l’hàbit de llegir. De fet, van ser els mateixos pares, alguns dels quals d’ètnia gitana, que van prendre part en les activitats. Cristóbal Sánchez ha explicat que últimament els nens del sector est tenen més ganes de llegir i el nivell d’absentisme escolar ha baixat. A banda de l’escola de Vila-roja, també hi van col·laborar les de la Font de la Pólvora i la Sagrada Família i l’escola bressol Cavall Fort.

Avis i joves

La jornada va començar cap a dos quarts de sis de la tarda. Més tard, avis del casal del barri i joves de l’associació Joves.com van explicar contes als més petits. També hi va haver un lloc per a les noves tecnologies, el Trivial Facebook, adreçat a adolescents, segons va explicar Isabel López, directora del centre cívic Onyar. Un dels lectors (i escriptors) del sector est de Girona és Juan Marín Pozo. La jornada educativa literària d’ahir es va acabar amb la presentació del llibre Finanzas para un tonto, de Marín, que dóna consells sobre la gestió domèstica dels diners.

Els comentaris estan tancats.