Núria Astorch

L’obra social La Caixa va presentar ahir a Girona la seva nova aposta educativa batejada amb el nom d’Educaixa que pretén complementar l’educació que els alumnes d’entre 3 i 18 anys reben als centres educatius. Es tracta de diferents de recursos pedagògics de temàtica social, cultural, científica i mediambiental als quals el professorat pot accedir, en la seva major part, via on line a través de la pàgina web www.educaixa.com. D’entre aquests recursos, destaca el Kitcaixa Valors, unes caixes pensades per utilitzar dins de l’aula com una eina per reforçar els valors ètics i de convivència. Els centres podran trobar els Kitscaixa Valors en el centres de recursos pedagògics de referència. I també s’ha confeccionat un petit planetari mòbil preparat per impartir, a través de projeccions, continguts d’astronomia i biologia, segons la demanda. El planetari és una cúpula inflable de cinc metres de diàmetre i altura amb una capacitat per a una vintena de persones.

El director d’Educació a Girona, Albert Bayot, va subratllar, en l’acte de presentació, que els recursos que proporciona La Caixa a través de la seva obra social serien, en aquests moments de crisi econòmica, del tot inassumibles per part del departament i des d’aquest punt de vista va agrair que aquesta entitat bancària destini una part dels seus guanys a invertir-los en educació.

La sotsdirectora de l’àrea d’acció educativa de la Fundació La Caixa, Patricia Alcocen, va manifestar que, enmig d’un context complicat, Educaixa vol facilitar l’accés a educatiu a les noves generacions i contribuir al progrés social. Va destacar que el nou programa és fruit de l’experiència que des de fa més de 35 anys La Caixa té amb el món educatiu. I és que, actualment, 26.000 alumnes de les comarques gironines participen durant el curs en les activitats educatives que ofereix l’obra social d’aquesta entitat bancària. També van assistir a l’acte de presentació la delegada general de La Caixa a Girona, Maria Alsina; la directora de Caixafòrum Girona, Rosa Gil i la regidora d’Ensenyament a Girona, Isabel Muradàs i el director de l’escola Migdia.

Dos tallers en viu i en directe

La presentació d’aquesta proposta educativa es va fer a l’escola Migdia de Girona amb la presència d’una cinquantena d’alumnes de 6è de primària que van participar en dos dels tallers que es poden organitzar a partir dels recursos que ofereix La Caixa. Els dos tallers van estar dirigits per monitors. En un d’ells es van tractar els valors de la solidaritat i en l’altre es va dur a terme un experiment científic per tal de conèixer, i fins i tot visualitzat, molècules d’ADN. Aquest segon, fet amb estris senzills i a l’abast dels nens, va atraure especialment l’atenció. També van poder visitar el planetari mòbil.

Els comentaris estan tancats.