Mònica Cabruja- Girona

Els sindicats CCOO, USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i UGT convocaran un referèndum a partir de dijous i fins al 25 de maig a les escoles i instituts de Catalunya perquè la comunitat educativa pugi votar sobre si està d’acord o no amb la política del Departament d’Educació. També està previst que la consulta es porti a terme als sindicats i en algunes entitats, adreçada a la població en general. Els sindicats també volen que els ajuntaments discuteixin en els plens les mesures del conseller d’Educació, Ernest Maragall, ja que, segons destaquen, la LEC «indica que la planificació educativa també està en mans dels ajuntaments».

Avui hi ha programades a Catalunya concentracions davant una trentena de consistoris (en principi als sindicats no els consta que n’hi hagi cap a les comarques gironines). A Girona hi ha prevista una concentració davant la seu territorial d’Educació en protesta per la política educativa que es porta a terme i per reclamar que no es retallin plantilles.

La secretària general de la federació d’ensenyament de CCOO, Montse Ros, i el responsable a les comarques gironines, Víctor Sánchez, van explicar ahir en roda de premsa a Girona que la preocupació a la demarcació se centra bàsicament a les escoles rurals, on es tem que es puguin produir retallades. En el conjunt dels centres escolars, «un dels serveis afectats per reduccions són els serveis educatius d’acollida», segons van destacar. Les protestes d’avui formen part d’un calendari de mobilitzacions en què es contempla també una altra vaga pel 18 de maig. Ros va explicar, però, que són conscients que cal buscar «fórmules més imaginatives» per defensar els centres educatius. En l’ última vaga convocada, la participació va ser molt minoritària.

Els comentaris estan tancats.