• Cerca

Aquest juliol s’ha posat en marxa un any més l’estiu solidari de Proide. Tres dels set grups de voluntaris d’aquest any ja es troben al seu lloc d’intervenció. Un participa al Perú, al projecte d’Immersió Educativa i Accions Comunitàries al barri Manos de Dios de San Juan de Lurigancho. El segon grup provinent de La Salle Girona, ha arribat per treballar al barri empobrit d’Anosibé, a Madagascar. A banda d’alguna activitat elèctrica al Lycée Anna, el grup farà sobretot un treball sanitari amb la població, en tant que es tracta d’un equip especialment format en l’àmbit de la salut.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest dijous al seu despatx del Parlament de Catalunya l’equip de Fragmenta Editorial, encapçalat pels editors Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, amb motiu de la recent commemoració del desè aniversari d’aquest segell. Fragmenta va néixer el maig del 2007 per publicar llibres sobre religions, espiritualitat i pensament des d’una perspectiva aconfessional i independent, i ha publicat des d’aleshores 148 llibres: 82 en català, 54 en castellà i 12 en portuguès.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Amb només tres i cinc anys, la Jana i l’Èlia ja han trepitjat les denses selves de Cambodja, han nedat pels mars coral·lins d’Indonèsia, s’han sorprès amb els gratacels de Singapur i s’han divertit observant els cangurs a l’ outback australià. De fet, pràcticament des que van néixer, els seus pares les porten de viatge per tot el món quan en tenen ocasió, i amb pocs anys ja poden sumar a la seva llista destinacions tan exòtiques com la Xina, el Vietnam, els Emirats Àrabs Units, Tailàndia i els Estats Units.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El Recull de Premsa de la FECC marxa de vacances. Tornarà el proper 28 d’agost.

Bones vacances!

Comments Sense comentaris »

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, acompanyat de les autoritats locals han assistit aquest dimarts a la tradicional Romeria dels fanalets de Sant Jaume, que recorre els carrers del centre de la ciutat. Els infants han portat els seus fanalets per il·luminar el camí, com també ho han fet el conjunt de Gegants de Lleida, que han sortit amb el seu guarniment per a la processó. Prèviament, el bisbe de Lleida ha presidit la celebració de l’eucaristia a la parròquia de la Mare de Déu del Carme.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Les colònies socials de Planoles són els primers torns de colònies que la Fundació Pere Tarrés farà durant la darrera setmana de juliol i durant tot el mes d’agost i estan promogudes pels centres d’esplai i els centres oberts i diaris de la Fundació Pere Tarrés.

Durant les properes setmanes, infants i joves de les localitats de Barcelona, Mataró, Rubí, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Collbató, Sant Andreu de la Barca,  Pineda de Mar, La Llagosta, Premià de Mar, Montcada i Reixac, Segarra, Terrassa, Ciutat Badia, Badalona, Esplugues de Llobregat, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona, gaudiran entre cinc i set dies de colònies a La Conreria (Maresme).

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Que la innovació també arribi a totes les capes de la universitat. Sota aquest objectiu, el Govern ha impulsat un nou programa -que porta per nom Margalida Comas i Camps- amb el consens de totes les universitats que vol introduir i fomentar la innovació pedagògica en l’educació superior. Això vol dir que es vol potenciar l’aprenentatge competencial, afavorir la recerca en mètodes d’ensenyament i millorar la formació dels professors universitaris. El programa neix sense pressupost, a l’espera de definir una partida pressupostària en els comptes del 2018. De fet, les primeres actuacions es podrien implantar el curs 2018-2019.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Fa poc més d’un any, equips directius de vint-i-cinc centres educatius de característiques diverses que són referents de pràctiques d’aprenentatge avançades i de formació per a molts altres centres i milers de docents es presentaven davant la premsa amb responsables de diverses institucions per donar a conèixer una atípica aliança per un sistema educatiu avançat: Escola Nova 21. La iniciativa naixia seguint la crida de la Unesco el 2015 per promoure una transformació educativa a través d’aliances de diversos sectors. En tres anys, explicàvem, el programa es proposa generar una presa de consciència sobre la necessitat de la transformació educativa i de com es concreta, i articular coneixements i procediments existents i crear-ne de nous per fer aquesta transformació possible, des d’un procés de treball conjunt i col·laboratiu que abasti des de cada escola el conjunt de la societat. El suport de la consellera Meritxell Ruiz i del secretari Antoni Llobet i la cooperació amb el món local han estat molt importants per facilitar-ho.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Té 70 anys i té cura de les seves tres netes petites i de la seva mare (besàvia de les nenes) malalta d’Alzheimer. Carmen Bailón és un bon exemple del paper que els avis tenen en la societat. Sense ells, la conciliació laboral per a moltes parelles seria impossible, igual que mantenir-se durant la crisi econòmica. Ahir es va celebrar el Dia dels Avis, que rendeix homenatge a les persones grans en general.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) ha tramès a la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, el document amb les conclusions i les propostes definitives del debat participatiu Ara és demà, que va aprovar a la sessió plenària del 17 de juliol i que inclou totes les esmenes realitzades. Ahir el CEC va rebre els darrers vots particulars. Al setembre es durà a terme l’acte final del debat, en què es presentaran aquestes conclusions a la comunitat educativa i a tots els participants en el debat.
Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Els menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya estrenaran un menú unificat en el qual els productes alimentaris de proximitat tindran un pes molt rellevant. Aquesta iniciativa porta per nom Mengem d’aquí i té per objectiu promocionar el consum dels productes locals en els menjadors escolars de totes dues comarques.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Les dues principals patronals de les llars d’infants a Catalunya, l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya i l’Associació Catalana de Llars d’Infants, creuen que el projecte de decret de mares de dia que impulsa el departament de Treball, Afers Socials i Famílies vulnera el dret a l’educació dels infants perquè no es garanteix cap projecte educatiu ni tampoc la seguretat dels infants perquè el servei es prestarà en domicilis particulars.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La febre per la innovació i la millora de la docència que inunda l’ensenyament obligatori ha arribat a la universitat després d’anys de centrar els esforços en la recerca. Així ho va certificar ahir el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, durant la presentació del programa Margalida Comas i Camps per a la millora de la docència i l’aprenentatge a la universitat, que coordinarà el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Navarro va avisar que la millora de la docència, després d’anys de centrar-se en la recerca, és imprescindible si es volen mantenir les bones posicions actuals de les universitats catalanes en els rànquings internacionals.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, acompanyada del regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, va presentar divendres passat la proposta de pressupost municipal per al 2018 a tots els grups municipals del consistori en el marc d’una junta extraordinària de portaveus. “Hem volgut canviar la manera de treballar el pressupost per garantir que estigui operatiu només començar el 2018 i buscant el màxim consens possible”, va explicar l’alcaldessa.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Vidal Vidal contava que Josep Maria Castellet, en el discurs que va fer quan va rebre el Premio Nacional de las Letras, va matisar la frase del jurat, que l’exalçava per haver fet de pont entre les literatures castellana i catalana. Castellet va fer constar que si era un pont, era de direcció única, perquè a Catalunya tots llegim també en castellà a més a més de fer-ho en català i, en canvi, allà, la nostra manifestació lingüisticoliterària no és incorporada.

Hi ha escoles a Catalunya on, perquè els pares d’un alumne han acudit al jutge exigint que una assignatura sigui impartida en castellà a un seu fill, i havent el jutge emès sentència favorable, aquella assignatura es dona en castellà a tots els nens de la classe.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

L’Omaima, la Lígia i el Jorge emprenien aquest dijous amb Air Arabia l’aventura cap a Tànger, Marroc, on participaran en un Camp de Treball. En aquest viatge, Alejandro Navarro, de Jóvenes y Desarrollo, hi va com a acompanyant. Serà una estada de 10 dies a la ciutat amb accions de voluntariat en diferents entitats socials locals, a més de visites a institucions i persones que desenvolupen la seva acció social sobre el terreny.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

22 joves escolapis provinents d’Àfrica, Japó, Filipines, Estats Units, Centre Amèrica, Mèxic, Itàlia, India, Brasil, Bolívia, Indonèsia, Hongria i Eslovàquia visiten Catalunya aprofitant la formació que realitzen del 18 de juliol al 3 d’agost abans de fer la professió solemne.

Els participants faran una immersió formativa prèvia a Peralta de la Salt i posteriorment, entre el 23 i 26 d’aquest mes, visitaran durant quatre dies llocs relacionats amb Sant Josep de Calassanç, com la Seu d’Urgell o Tremp, Lleida, Castell de Mur, Oliana, i també llocs emblemàtics catalans com la Sagrada Família i Montserrat.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Del 17 al 19 de novembre de 2017 tindrà lloc el Primer Congrés de Solidaritat de la província Aragó-Sant Rafael de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu al Palau de Congressos de Barcelona (Fira de Montjuïc). Amb el lema ‘Construint solidaritat’, la trobada vol ser un espai de treball i reflexió de la família hospitalària: germans, treballadors, voluntaris i usuaris. La institució porta la solidaritat en el seu ADN i segueix apostant per les persones que es troben en situació vulnerable.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La nova consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha parlat del sistema educatiu català i del referèndum a ‘Els matins’ de TV3, en la seva primera entrevista després de prendre possessió del càrrec. Fem un recull de les 10 frases més importants:

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Un jutge de Móstoles (Madrid) està investigant un suposat cas d’abús a dos menors per part d’un empleat del col·legi privat catòlic Highlands School Los Fresnos de Boadilla del Monte, gestionat per la congregació dels Legionaris de Crist. Segons han informat fonts de la investigació, el presumpte agressor no és un professor, sinó un treballador del centre que impartia tallers de convivència en horari extraescolar.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »