• Cerca

Per primera vegada Barcelona celebrarà una jornada de portes obertes a 24 centres de culte i d’entitats vinculades a diferents tradicions religioses o espirituals. Es tracta de ‘La Nit de les Religions de Barcelona’ i tindrà lloc el dissabte 17 de setembre.

Aquesta proposta sorgeix del Grup Jove de Diàleg Interreligiós i Interconviccional d’AUDIR i s’emmiralla en ‘La Nit de les Religions de Berlín’, una iniciativa que es duu a terme a la ciutat alemanya des de fa 4 anys. I, com aquesta, vol aproximar la ciutadania a les comunitats religioses perquè les coneguin millor.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Ciutadans vol anar més enllà en la lluita contra la immersió lingüística. La qüestió, motiu de fricció en les negociacions entre el PSOE i C’s de fa sis mesos, genera consens ara, quan els liberals s’asseuen amb el PP. Això sí, els d’Albert Rivera consideren insuficient l’ofensiva legal i judicial contra la immersió lingüística per part de l’Estat durant l’última legislatura i van demanar als populars que adoptin mètodes efectius per fer complir a la Generalitat les sentències judicials en contra de la immersió lingüística.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

I, al quart dia, va sorgir la immersió. Després de no atrevir-se ni a plantejar-ho quan al febrer va forjar amb el PSOE de Pedro Sánchez l’anomenat Acord per a un govern reformista i de progrés, que va acabar en investidura fallida, Ciutadans imposa ara a Mariano Rajoy una modificació del model d’ensenyament en català perquè el “trilingüisme” substitueixi la immersió dins el lot d’exigències per donar el sí a la investidura. En la quarta reunió que van compartir els equips negociadors al Congrés, el vicesecretari general de C’s, José Manuel Villegas, va comunicar al PP que l’Estat està sent permissiu a l’hora de no imposar a Catalunya el compliment de sentències judicials en favor del castellà i que el model d’ensenyament no pot continuar com fins ara. “Hi ha sentències que la Generalitat està desoint des de fa ja anys i hi ha vies tant judicials com de l’alta inspecció de l’Estat que no s’estan aplicant”, alertava.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El Departament d’Ensenyament ha aprovat les bases per a la concessió de subvencions per a l’escolarització d’infants fins als 3 anys en guarderies de titularitat privada d’iniciativa social. S’hi destinaran 3 milions d’euros en serveis d’escolarització del curs 2015/16.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La 48a edició de la Universitat Catalana d’Estiu ja és història. La cita de Prada va abaixar ahir el teló amb l’entrega dels premis Canigó a la Universitat Jaume I de Castelló i a l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau, en reconeixement a la seva tasca per la defensa i potenciació de la llengua.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Tenir un progenitor amb malaltia mental augmenta el risc de presentar problemes socials i de conducta en la infància, i de salut mental en l’adolescència. Per tal de protegir a aquesta població de risc, així com als seus progenitors, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu (PSSJD), la Fundació Orienta i el Complex Assistencial Benito Menni, a través d’una aliança de col·laboració dins el Clúster de Salut mental de Catalunya, apliquen des de l’any 2014 un innovador programa: Kidstime Barcelona.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Uns 170 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés han començat aquest dilluns, i fins el 30 d’agost, els cursos de monitors i directors de lleure a la casa de colònies de La Ruca, al Bages, i a l’alberg La Sala, al Berguedà. Els cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació vivencial intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

L’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau i la Universitat Jaume I de Castelló han rebut avui el premi Canigó per la seva trajectòria en favor de la relació cultural i cívica entre els Països Catalans, atorgat per la Fundació Universitat Catalana d’Estiu de Prada (Conflent).

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El jutjat administratiu d’Osnabrück (nord-oest d’Alemanya) va dictar sentència aquest dilluns contra una noia musulmana de 18 anys que va denunciar el seu institut per no permetre-li anar a classe amb nicab, un vel que només deixa els ulls al descobert.

La sentència, que no és ferma, dóna la raó a la direcció del centre educatiu, que va exigir a l’alumna del torn de tarda treure’s el vel per poder accedir a l’aula.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Cultivar la curiositat dels nens i nenes per la ciència, provocar que es facin preguntes i fer que s’emocionin amb l’experimentació científica. Aquest és l’objectiu del nou campus que la UManresa posarà en marxa aquest setembre i que està enfocat a infants de tres a vuit anys.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Us recomano que visualitzeu un d’aquells reportatges que el director nord-americà Michael Moore va fer sobre l’èxit del sistema educatiu finlandès. Amb només deu minuts en tenim prou per treure conclusions ben clares.

En primer lloc, els nens no tenen deures. Així, fora de les hores lectives, tenen temps per estar amb la família, jugar, llegir o practicar esports. Segon: no passen més de vint hores a classe a la setmana. Tenen clar que per aprendre també s’han de relaxar, i que treballar constantment és contraproduent perquè deixen d’aprendre per només memoritzar. I en tercer lloc, Finlàndia no necessita saber quines són les millors escoles perquè totes són iguals i funcionen amb els mateixos recursos. Per llei totes són públiques i les diferents classes socials no tenen més remei que compartir aules. Per això a les famílies riques els interessa que els centres públics funcionin bé.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Sharge és la idea amb què l’Àlex, l’Elsa i el David, de 17, 16 i 15 anys, respectivament, han guanyat la primera edició de l’Audi Creativity Challenge (ACC), el nou projecte educatiu i social d’Audi, creat per potenciar el valor de les idees creatives i fomentar actituds innovadores entre els joves. Els tres estudiants de 4t d’ESO de l’Escola Pia de Sarrià han format l’equip Smart Teen Mobility, juntament amb Joan Viladomat, el mentor que els ha ajudat a resoldre dubtes i polir la seva proposta. El premi és un curs de creativitat que van fer al juliol, en què es van convertir en dreamers, formant part de l’Imagine Silicon Valley 2016 (ISV), on han desenvolupat el projecte. En tornar a Espanya, presenten la seva proposta a diferents partners i possibles inversors per intentar implementar la seva solució al repte plantejat per l’ACC.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La tornada a l’escola suposa un increment de la despesa significatiu per a les llars amb criatures. Cal invertir en material escolar, roba, xandalls i llibres de text. En aquest context, la reutilització i compravenda de llibres de text de segona mà es converteix en una pràctica cada vegada més freqüent entre els espanyols. Així s’ha vist reflectit en la plataforma d’anuncis de segona mà Vibbo, on s’anuncien més de 30.000 llibres de text de segona mà en venda per als cursos de primària, ESO i batxillerat.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Els departaments d’Ensenyament i de Justícia han signat avui la pròrroga del conveni relatiu a l’oferta del cicle formatiu de grau mitjà de Gestió Administrativa orientat a l’àmbit jurídic i judicial, que permetrà impartir aquests estudis a Catalunya fins al 2020. L’objectiu d’ambdós departaments és millorar la qualificació professional del personal de gestió administrativa de l’àmbit jurídic i judicial, i també a adaptar la formació professional a les necessitats del mercat laboral.
Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat sobre el Reial Decret estatal aprovat ahir, que regula les “revàlides” de 4t d’ESO i batxillerat, que aquestes no s’aplicaran el curs vinent: “a Catalunya continuarem fent les proves  de competències bàsiques i lluitarem perquè el 2017-18, en què sí tindria efectes acadèmics, aquest no els tingui”. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions avui al matí a TV3, en què també ha afirmat que la Generalitat lluitarà legalment per la derogació d’aquestes proves i de la LOMCE.
Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Ajuts individualitzats convocats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu. Modalitats dels ajuts:

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Beques convocades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport  per a estudiants que el curs acadèmic 2016-2017 cursen ensenyaments postobligatoris. Les quanties que es poden atorgar són les següents:

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El govern estudia un canvi legislatiu que permeti l’accés de persones immigrants a les oposicions d’ensenyament amb l’objectiu de reduir el fracàs escolar. Actualment, els estrangers tenen vedat aspirar al funcionariat. El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, pretén posar fi a aquesta “discriminació” i alhora rebaixar les altes xifres de fracàs escolar de l’alumnat nouvingut, que tripliquen o quadrupliquen les dels joves de nacionalitat espanyola.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Tal com van informar abastament els mitjans de comunicació a finals d’aquest juliol, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un pla municipal per lluitar contra la islamofòbia, dins del programa marc Barcelona Ciutat de Drets. L’anunci el va fer la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, de l’Ajuntament, Lola López, en el transcurs de la presentació d’un estudi sobre la pràctica religiosa de les comunitats musulmanes de Barcelona, que podria servir de base per a l’elaboració d’aquest pla. Va fixar el proper desembre com a data per a començar-ne la seva aplicació.

Segons van recollir mitjans com La Vanguardia, la comissionada va justificar la necessitat d’un pla contra la islamofòbia afirmant que “un dels més grans eixos de discriminació actualment a Barcelona és que una persona sigui musulmana o sigui percebuda com musulmana encara sense ser-ho” i que “així com fa un segle el antiseminismo era clarament el principal eix de discriminació a Europa, ara ho és la islamofòbia”. Lola López també va apuntar que els atemptats terroristes d’aquest estiu augmentaven la islamofòbia “perquè el DAESH o mal anomenat Estat Islàmic és el principal actor islamòfob del món, tant en la generació d’odi cap als musulmans com directament en l’assassinat de ciutadans musulmans”.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Un any més, la Fundació Pere Tarrés torna a obrir les seves cases de colònies perquè pares i fills puguin gaudir d’uns dies de vacances amb una proposta alternativa al turisme tradicional i que en els darrers anys ha tingut una àmplia acceptació per part del públic. Per posar un exemple, una parella amb un fill pot gaudir de 3 dies de vacances amb activitats i pensió completa des de 338 €.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »