• Cerca

L’Associació de Professors de les Escoles Cristianes de Catalunya (APECC) consideren que són una “barbaritat” les acusacions d’adoctrinament als centres catalans. A través d’un comunicat, l’entitat ha mostrat el seu “malestar davant les darreres declaracions que posen en entredit la tasca professional de la comunitat educativa catalana” perquè “afecten la dignitat de la professió docent” i “són allunyades de la realitat” que es viu a les aules. Segons l’APECC, “no es pot tractar el món educatiu amb tanta banalitat com s’està fent en aquests moments”. “Afirmar que un col·lectiu de més de 80.000 persones adoctrina és simplement una barbaritat”, segons el col·lectiu de mestres cristians, perquè obvia que és “tan plural com la societat”.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Els atemptats del passat mes d’agost a Barcelona i Cambrils han reobert aquest inici de curs el tema de la integració dels nens i joves a l’escola. Integració i inclusió són dos conceptes que continuaran estant en l’agenda mediàtica i escolar d’aquest any. La Dra. Anna Balcells és especialista en aquest tema. Va estudiar Educació Especial a Blanquerna, quan encara hi havia les especialitats, i després Psicopedagogia a la mateixa facultat. Ens explica que aquí se li va obrir un món nou. Forma part del Grup de Recerca Discapacitat i Qualitat de Vida, que dirigeix el Dr. Climent Giné, i va fer la tesi doctoral sobre les famílies de nens amb discapacitat intel·lectual de zero a sis anys. En el grup tracten l’exclusió ja sigui per discapacitat intel·lectual o per risc social.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La melmelada és la protagonista de Levitate, el disseny guanyador dels premis Liderpack 2017, en la categoria ‘Packaging de Disseny Jove’. Mar López, Ferran Muxí, Mario Sánchez i Arturo Vásquez, estudiants del cicle formatiu de Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia de Salesians Sarrià, han desenvolupat un innovador packaging per transportar melmelades de manera pràctica i segura.

Packaging sostenible, resistent i original

Realitzat amb cartó microcanal reciclable, Levitate ha estat premiat pel seu disseny estructural respectuós amb el medi ambient. El packaging s’arma fàcilment mitjançant un disseny de ranures realitzades en el propi cartó, que no requereix cola pel seu muntatge. A més, Levitate suporta completament els possibles cops durant el transport, gràcies a les dues càmeres d’aire que conté al seu interior.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

L’Associació de Professors de les Escoles Cristianes de Catalunya (APECC), que representem un bon nombre de professors de les escoles cristianes, volem manifestar el nostre malestar davant les darreres declaracions que posen en entredit la tasca professional de la comunitat educativa catalana. Rebutgem aquest tipus de declaracions que afecten la dignitat de la professió docent i que són allunyades de la realitat que vivim a les nostres aules.

Entre els nostres objectius hi ha el de treballar amb els alumnes valors tan importants per al seu desenvolupament personal com la solidaritat, la justícia, la comprensió, el respecte, la tolerància i la convivència entre d’altres, i sempre des d’una perspectiva social i cristiana. La nostra tasca es fonamenta en el respecte a la persona, siguin quines siguin les seves arrels, procedència, creences, ideologies…

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Agents de la policia espanyola van detenir ahir nou menors d’edat a Alacant per la seva presumpta participació en un delicte contra la integritat moral comès sobre una companya de col·legi a qui assetjaven. Segons la versió que la noia va donar als agents, les humiliacions van començar abans d’acabar el curs passat, quan alguns dels seus companys de classe l’envoltaven i se’n burlaven sovint als passadissos del centre davant la resta d’estudiants. Fins i tot, cinc dels nou joves detinguts també haurien abusat sexualment de la noia durant unes festes de la ciutat.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Arran de les acusacions d’adoctrinament a l’escola, volem explicar com és el model educatiu català a través de les vostres experiències. Busquem alumnes i exalumnes que s’han educat amb el model d’immersió lingüística que des de fa tres dècades s’aplica a les escoles de Catalunya amb un ampli consens social. Com ha sigut la vostra educació? Quins valors heu après? També volem recollir les experiències de professors.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La Policia ha detingut a Alacant nou menors per, presumptament, assetjar i humiliar una companya de classe, de qui cinc d’ells, a més, suposadament van abusar sexualment durant les festes de les Fogueres de Sant Joan.

Segons informa la Policia, la víctima, una estudiant de segon de Batxillerat, de 16 anys, va denunciar a mitjans del mes de juny que era objecte de burles i d’insults per part de companys d’institut.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Aquest Decret significa un gran avenç, respecte a l’anterior Decret de 1997, en tant que suposa un canvi de paradigma en passar de l’escola inclusiva al sistema educatiu inclusiu: té com a destinataris tots els alumnes en totes les etapes educatives.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Continuen les reaccions arran dels moviments del govern espanyol. A Berga, els mestres de l’escola de Sant Joan han fet públic un comunicat en què rebutgen els “atacs i falsedats” contra l’escola catalana orquestrats pel govern espanyol i alguns mitjans de comunicació. Els docents també exigeixen que els responsables assumeixin responsabilitats i demanin disculpes, ja que desprestigien la feina que fan a l’escola.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

(Josep Maria Romagosa – CCAPAC) Hem demanat reiteradament d’excloure el món de l’ensenyament del joc polític partidista, però sembla que no ens en sortim. Ans al contrari, no hi ha voluntat i sempre apareix algú disposat a posar-hi cullerada; anem a pitjor, amb actituds que posen en risc la mateixa convivència a les nostres escoles, tot mirant d’encendre un conflicte que no existeix.

No es pot dir, com ha fet el Ministre d’Afers Exteriors, que a les escoles catalanes no s’hi ensenya castellà o que l’espanyol està discriminat. És radicalment fals. No es pot dir, com han fet el Ministre d’Educació o la Cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, que hi ha un adoctrinament polític a les escoles catalanes i que és una de les causes de la crisi amb Catalunya. Això és mal intencionat. I és inconcebible dir, com ha fet un altre diputat, que a les escoles catalanes s’educa els alumnes per odiar Espanya. Això és una calúmnia i és temerari.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

36 dels 37 inspectors del departament d’Ensenyament que actuen a la ciutat de Barcelona han manifestat el “ple rebuig” a les acusacions d’adoctrinament a l’escola catalana abocades als mitjans de comunicació pel trenta-setè company. Els inspectors consideren aquestes acusacions “no fonamentades” i afirmen que responen a un ús “totalment partidista” de l’educació. També han subratllat que en les seves intervencions constaten que els alumnes obtenen resultats adequats tant en l’àmbit acadèmic com en el de cohesió social “fruit de l’esforç dels professionals i l’acció compartida amb les famílies”.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Projecte d’ordre per la qual s’actualitzen i s’estableixen diverses qualificacions professionals en el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i en el Catàleg Modular Integrat de Formació Professional.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La junta de govern de l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat la concessió, als nou centres docents del municipi, de subvencions per un import total de 9.000 euros destinats a l’adquisició de llibres de text socialitzats per al curs 2017/2018. Cada centre rebrà 1.000 euros per a aquesta finalitat per comprar llibres d’ús escolar que restaran a cada centre i seran utilitzats pels alumnes de diferents cursos. L’objectiu de l’àrea d’Educació és reduir, en part, el cost que suposa per a les famílies la compra dels llibres escolars.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El presidente de la Confederación Cristiana de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos de Cataluña (CCAPAC), Josep María Romagosa, ha pedido excluir el mundo de la enseñanza del juego político partidista y dejar de “encender un conflicto que no existe”.

“No se puede decir, como ha hecho el Ministro de Asuntos Exteriores, que en las escuelas catalanas no se enseña castellano o que el español está discriminado. Es radicalmente falso”, ha afirmado Romagosa.

“No se puede decir, como han hecho el Ministro de Educación o la oposición en el Parlament de Cataluña, que hay un adoctrinamiento político en las escuelas catalanas y que es una de las causas de la crisis con Cataluña. Eso es mal intencionado”, ha añadido el presidente de la CCAPAC.

Leer más.

Comments Sense comentaris »

Altre cop fent servir l’ensenyament per escalfar encara més el tema. Sempre he pensat que vostès els polítics estan molt lluny de la realitat, del dia a dia de les aules, de les escoles. Però senyor Albiol, vostè viu aquí, té família escolaritzada a les nostres escoles (suposo) i no em puc creure que alguna cosa dins seu no el neguitegi quan diu el que diu.

¿A quina escola s’ensenya a odiar Espanya? No val parlar amb ambigüitats, això és massa seriós. Parli vostè amb noms. És una escola de primària? Són varies? Són Instituts de Secundària? Escoles Bressol? De quina localitat? Li demano que ho faci públic pel bé de la nostra comunitat educativa i de totes les persones que l’escolten.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Tres anys de negociacions, més de 400 reunions de treball i 44 avantprojectes i esborranys han fet falta fins a arribar al decret d’atenció als alumnes en un sistema educatiu inclusiu, la normativa que regularà a partir d’ara com les escoles catalanes han d’incorporar els estudiants amb necessitats especials d’aprenentatge. El terme inclou alumnes que pateixen alguna discapacitat, els que pateixen alguna mena de trastorn o problema d’aprenentatge, els que presenten altes capacitats intel·lectuals i els que per raons socials i culturals es troben amb dificultats per avançar. El decret, aprovat ahir pel Consell Executiu de la Generalitat, reemplaça el que estava vigent fins ara, un text de 1997 pendent de ser substituït des de l’aprovació de la llei d’educació de Catalunya (LEC) l’any 2010.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

L’associació Amalgama7, dedicada a l’atenció terapèutica i educativa per a joves i les seves famílies, denuncia «l’opacitat» en la informació que reben a Espanya els pares adoptius sobre els seus futurs fills. Aquest fet contrasta amb les exigències que han de complir els progenitors. Jordi Royo, director clínic de l’entitat, assegura que mentre a aquestes famílies «els fan viure un calvari» de preguntes i requisits per obtenir el certificat d’idoneïtat, necessari per començar els tràmits, reben en canvi «poca informació» sobre els antecedents dels menors.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La Sub-direcció General de la Inspecció d’Educació, com a òrgan responsable de la direcció i coordinació de les funcions d’inspecció a Catalunya que corresponen al departament d’Ensenyament, manifesta el seu total desacord amb les afirmacions realitzades per un inspector d’educació, a través de mitjans de comunicació, sobre l’adoctrinament en els centres educatius a Catalunya.
Aquestes opinions expressades a títol individual, no representen en cap cas el col·lectiu dels inspectors i inspectores d’educació a Catalunya, ni responen a la realitat del nostre sistema educatiu.
Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Procediment per sol·licitar subvencions per a centres privats que presten el Servei d’Educació de Catalunya en entorns de característiques socioeconòmiques desafavorides. La finalitat de la subvenció és evitar la discriminació dels alumnes pertanyents a famílies en situació econòmica més desafavorida, suplint les aportacions que aquestes no poden fer per motius econòmics i que serveixen per finançar les activitats complementàries del centre.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Es presenta l’avanç de resultats de l’Estadística de l’ensenyament del curs 2017-2018, a partir de l’explotació estadística del Registre d’alumnes de Catalunya (RALC), amb data de referència de 16 d’octubre de 2017.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »