• Cerca

El projecte d’innovació metodològica ‘Connectats per Aprendre’ de Salesians Rocafort va començar a prendre forma el curs 2014-2015. En aquest vídeo es mostra en quin moment del procés es troba aquest procés de canvi per a la educació dels nens i nenes d’aquest centre.

Veure’n més.

Comments Sense comentaris »

Jesús digué als seus deixebles. «Cerqueu i trobareu» (Lc. 11, 9).

Josep Calassanç i Gastó (Peralta de la Sal 1557 – Roma 1648) als catorze anys ja havia manifestat la voluntat de ser sacerdot. Acabats els estudis de llatí a Estadilla, en el convent de frares trinitaris, passà a l’Estudi General de Lleida on cursà la filosofia i el dret. Després es traslladà primer a València i després a Alcalá de Henares on estudià els dos primer cursos de teologia, que acabà el 1583, novament a l’Estudi General de Lleida.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El proper diumenge 2 d’abril les famílies de l’escola cristiana tenen una cita: la sisena trobada familiar que organitza la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya. El president d’aquesta xarxa, Josep M. Romagosa, defensa que “la col·laboració público-privada és un model d’èxit” i reivindica “el dret a decidir en relació a les famílies i en relació a l’escola”. I es pregunta perquè es busca la desaparició de l’escola concertada.

-Què identifica les famílies de l’escola cristiana?

-No som ni millors ni pitjors, però som nosaltres. Els trets que ens identifiquen són els que també identifiquen l’escola cristiana com un actor rellevant dins dels sistema educatiu. L’escola cristiana no som cap anomalia com de vegades s’intenta fer creure, sinó que tenim els nostres valors i els volem fer viure conjuntament amb les famílies.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat que “Zapatero el 2011 va deixar de finançar la gratuïtat de l’educació de 3-6 i Rajoy de 0-3 l’any següent, fet que va suposar 73 milions menys”, en resposta a dues interpel·lacions sobre educació infantil aquest matí al Parlament. La titular d’Ensenyament ha reiterat  “l’aposta d’aquest Govern per l’educació” i, en aquest sentit, ha recordat que el pressupost que es va aprovar ahir pel 2017 suposa “520 milions d’euros més en la partida d’Ensenyament i que mai hi havia hagut un increment tan gran”.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Tota la información aquí.

Comments Sense comentaris »

Un total de 870 alumnes de 20 escoles de música de la Catalunya Central participaran diumenge al Cantaxics, la cantata que organitza l’Associació Catalana d’Escoles de Música i que enguany interpretarà Qui vol el llop, amb composició de Xavi Ventosa i text de Manel Justícia. Es tracta de la desena edició d’aquesta iniciativa per a infants d’entre 3 i 8 anys, una proposta “que dona molt de si, ja que els nens són esponges i les històries en forma de conte les entenen molt bé, amb la qual cosa en la història sempre tractem un valor diferent”, comenta Ruth Matamala, coordinadora del Cantaxics, que ja comença a anomenar els alumnes “generació cantata”, ja que molts d’ells “repeteixen any rere any i, tant ells com les famílies, s’esperen amb molta il·lusió aquesta diada”.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

El nou curs escolar començarà al setembre amb nou grups més de P3 i amb un més de primer d’ESO a la Catalunya Central. Seran 181 grups en el primer cas i 150 en el segon. Les noves aules de P3 seran al Bages, Osona i el Solsonès, mentre que no hi ha canvis a l’Anoia, el Berguedà i el Moianès. Pel que fa al primer curs d’ESO, es guanyen dues aules a Osona i se’n perd una al Bages.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

En el  moment present i particularment davant l’Exhortació Apostòlica Amoris laetitia (AL), que recull els sínodes de bisbes sobre la família del 2014 i 2015, han sorgit algunes veus públiques de crítica en forma de “disens”. Per això pot ser important reflexionar teològicament sobre aquesta delicada qüestió. La guia sobre aquest tema és el document de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (CDF), la Instrucció Donum veritatis sobre la vocació eclesial del teòleg, publicat en 1990 pel llavors cardenal J. Ratzinger que afronta aquesta qüestió a l’apartat: “El problema del disens” (ns. 32-41).

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Entusiasta, humil i compromès. De petit ja dinamitzava els seus cosins “d’una manera innata”. Joan Pifarré i Vidal és mestre de primària i tutor de cinquè curs al Col·legi Maristes Montserrat Lleida. L’aula, el pati, els passadissos de l’escola són el seu medi natural i així ho transmet en aquesta entrevista en vídeo. Amb ell seguim aquesta petita col·lecció d’entrevistes per conèixer mestres per vocació.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Ja fa anys que el pare de l’Àlex li parla sobre la seva experiència a la mili. Amb un gran interès per “servir Espanya” i seguir l’exemple del seu progenitor, l’Àlex (15 anys) ahir no va dubtar a visitar l’estand de les forces armades al Saló de l’Ensenyament. Tot i l’aprovació, l’estiu passat, d’una moció al Parlament que s’oposava a la presència de l’exèrcit en els espais educatius i el posicionament contrari de l’Ajuntament de Barcelona, aquest any ha triplicat les dimensions del seu expositor al Saló. Segons va apuntar el delegat del ministeri de Defensa a Catalunya, Luis Castuera, sempre han tingut “problemes de capacitat” i aquest any, per evitar aglomeracions, han augmentat l’espai. L’any passat van rebre 8.000 visites i un total de 1.700 persones provinents de Catalunya es van apuntar a l’exèrcit. Es desconeix quantes ho van fer gràcies al Saló de l’Ensenyament.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

¿Una mare li pot prendre el telèfon mòbil al seu fill, encara que sigui forcejant, perquè es posi a estudiar? Un jutge d’Almeria acaba de dictaminar que sí, i que aquesta actuació no només no suposa un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar, com va denunciar el menor afectat, sinó tot al contrari: la progenitora està exercint la seva obligació de pàtria potestat.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, es va mostrar disposada ahir a «repensar el sistema de finançament de les guarderies municipals», que actualment no reben ni un euro de la Generalitat, després que el 2014 la subvenció l’assumissin les diputacions. Segons denuncien alcaldes afectats, l’ajuda, de 875 euros anuals per alumne, és insuficient per cobrir el cost de cada plaça escolar, estimat per la mateixa Generalitat en 5.400 euros a l’any.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Quan arriben -somnolents- als matins, els alumnes de l’Escola Pia Luz Casanovas de Nou Barris (Barcelona) es troben des de fa uns dies que les parets blanques del vestíbul de l’entrada ja no són blanques, i comproven que han sigut colonitzades per una sèrie de dibuixos que parlen de temes d’actualitat com els refugiats o l’assetjament escolar. Els dibuixos són obra de Laura Castillo, una llicenciada en Belles Arts de 25 anys, últimament amb un peu i mig al carrer, és a dir: l’art urbà. L’escola volia dibuixos de contingut social; exactament el que La Castillo -nom artístic- pinta a l’aire lliure.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Un total de 86 alumnes i 18 professors de centres educatius de les comarques tarragonines han participat avui a la 2ª Jornada francòfona d’impuls al BatxiBac, que ha tingut lloc a la Universitat Rovira i Virgili. L’objectiu de la jornada és el de potenciar el BatxiBac –adreçat a estudiants de secundària que obtenen la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat-.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han destacat la importància de l’orientació als estudiants com a clau per garantir l’èxit en l’accés als estudis superiors. Els consellers han fet aquestes declaracions durant la inauguració de la 28a edició del Saló de l’Ensenyament, que fins diumenge se celebra al Palau número 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Alegria continguda. Així va definir la directora de l’escola Vedruna de Girona, Marta Oliva, la notícia que s’hagi trobat un donant de medul·la compatible amb l’alumne de 10 anys afectat per una aplàsia medul·lar i que requeria un trasplantament urgent. L’escola ho va fer públic coincidint amb l’inici del tractament d’en Roger , que el va començar dimarts. “Hem fet el primer pas, molt important, que era aconseguir un donant, ara cal continuar caminant, perquè el procés serà llarg”, va explicar Oliva. L’escola es va mobilitzar arran del cas i va organitzar una campanya de solidaritat, a mitjan gener, per intentar trobar donant i alhora fent una tasca de divulgació sobre la donació de medul·la òssia.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Les protestes contra la presència de l’exèrcit espanyol van marcar ahir el primer dia del Saló de l’Ensenyament, que es farà fins diumenge, i que va ser inaugurat per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Tot i les resolucions aprovades l’any passat pel Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona contra la presència militar en el certamen, l’estand de l’exèrcit no només es manté, sinó que aquest any té el triple d’espai que en l’edició anterior sense que ho hagin impedit ni la presidenta del consell general de la Fira, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; ni el vicepresident primer, el conseller Baiget.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Un 84% de les 1.251 persones que van participar entre el febrer i el març de l’any passat, a Sant Feliu de Guíxols, en una enquesta entre famílies d’escolars sobre la implantació de la jornada continuada hi van donar suport. La participació, xifrada per les AMPA de les quatre escoles públiques en un 79,2% del cens, ja la voldrien els impulsors de qualsevol consulta popular. Però el departament, segons explicava dimarts el regidor d’Educació guixolenc, Josep Ramon Llobet, va donar una “resposta negativa” sense acabar de concretar un motiu, més enllà que fins al 2019 la Generalitat no es planteja fer nous canvis en l’horari partit que s’aplica a la immensa majoria de les escoles públiques.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Els serveis jurídics de la Generalitat no aprecien cap negligència de l’institut Joan Fuster de Barcelona en l’assassinat, el 2015, del professor lleidatà Abel Martínez, a mans d’un alumne de 13 anys que cursava segon d’ESO. El dictamen que es va fer públic ahir descarta que el tràgic fet tingués relació amb la manca de vigilància a l’institut. Els advocats recomanen a la Generalitat no fer-se càrrec de la indemnització que la família del professor reclama, i que puja a un milió d’euros.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »

Des del desembre del 2015 aquest tarragoní de 55 anys és l’abat de Poblet. Després d’un primer any de “descobriment” té davant seu molts reptes en un monestir estretament lligat al Camp de Tarragona i amb un simbolisme indiscutible a nivell nacional.

Quin balanç fa d’aquest any i escaig que porta com a abat?

Tot i que els monjos que fa anys que som aquí ja sabem el que significa el monestir, quan et toca una responsabilitat com aquesta descobreixes moltes coses. També ha sigut un any de molts contactes amb molta gent, que com a monjo no tenia. Ha sigut sobretot un any de descobriment.

Llegir-ne més.

Comments Sense comentaris »