CRÒNICA DE LA 7a TROBADA “AMPAS EN XARXA”

Xavier Melgarejo va dir en una entrevista que “per defensar (sostenir) un projecte o tenir una bona relació, és essencial parlar bé».

Doncs puc afirmar que el diumenge 25 en el març, a la 7a trobada AMPAs en Xarxa que es va celebrar al col·legi Claret de Barcelona, d’on en Xavier va ser director, es va parlar, i molt bé, a les presentacions dels diferents projectes de Reciclatge i reutilització de llibres.

Intervencions molt interessants que van assolir amb escreix els objectius principals de la trobada: compartir i fer xarxa.

L’AMPA Vedruna Vall de Terrassa va iniciar la matinal amb un projecte de socialització de llibres de text que és possible gràcies a la il·lusió i l’empenta que hi posen els promotors. Seguidament, l’AFA FEDAC Sant Andreu va mostrar com és possible trobar la implicació de les famílies amb el projecte No em ratllis. L’AMPA Jesuïtes Bellvitge Joan XXIII, amb la presentació d’una App d’intercanvi, ens va recordar la importància de tenir mares i pares a la Junta que ofereixin els seus coneixements i temps per tal de col·laborar en la millora de l’entorn educatiu dels seus fills i dels seus companys. I, per acabar, l’AMPA Claret de Barcelona va explicar com socialitzar llibres de lectura mitjançant una biblioteca mòbil.

Quatre excel·lents projectes que podeu consultar al web de la CCAPAC www.ampas.cat (espai reservat> apartat d’accés restringit> Documentació d’interès> AMPAs en xarxa> Trobada AMPAs en xarxa 25.02.2018) que segurament us ajudaran a posar fil a l’agulla si la intenció es iniciar o millorar propostes de reutilització de llibres a la vostra escola.

En Xavier també deia que “ens equivoquem si pensem que el sistema educatiu només inclou l’escola, perquè té tres potes: escola, família i societat”. I aquests projectes són l’exemple perquè assoleixin l’èxit gracies a la cooperació i participació de tots els agents de les respectives comunitats educatives. Junts assolirem més fites i la satisfacció serà més gran.

Un especial agraïment tant al col·legi Claret com a la seva AMPA per acollir-nos i fer-nos sentir com a casa des del primer moment.

«Penso donar tota la guerra que pugui per millorar l’educació. Si me’n surto, fantàstic. Si no, hauré tingut una vida molt maca» (Xavier Melgarejo).

Andrés Cardenal (responsable projecte AMPAs en xarxa)