Família Escola Acció Compartida
2015
73
Educació Infantil
"No és just!"
Drets i deures...

Dilluns a les 8.45h

 

- Aaaahhhh! -crida tot espantada la Laura-. No ha sonat el despertador i arribarem tard a l'escola! -exclama mentre es vesteix a corre-cuita.

 

El Xavi ja fa un parell d'hores que ha marxat a la feina i, com cada dia, la Laura és l'encarregada de portar els nens a l'escola. No està gaire lluny de casa però, tractant-se d'un nen de 5 anys i una nena de 2, ens podem imaginar el tema del temps.

 

Normalment ho té per la mà: llevar-se a les 7.30h i esmorzar mirant les notícies al mòbil, preparar l'entrepà de l'Oriol, la motxilla, la roba de la nena... A un quart de nou, desperta els fills i comença la batalla amb el gran. És clar, no suporta veure com la mare vesteix la Mireia i ell s'ha de vestir tot sol. Comença a dir que no en sap, que li costa molt, que per què s'ha de vestir sol? Però, com que tenen temps, es pot controlar i conduir la situació. Avui, però, s'han adormit i van molt justos.

 

Aquest matí no s'està per històries i acaba vestint els nens a una velocitat inimaginable i, a més a més, a conjunt. En comptes d'entrepà, comprarà una pasta a l'Oriol i l'hi farà arribar més tard. Pel camí, l'Oriol es pren un suc i ella i la Mireia ja esmorzaran tranquil·lament a la cafeteria.

 

- Quin començament de setmana! -diu en veu baixa.

 

Dimarts a les 8.15h

 

- Vinga, Oriol, és hora de llevar-se! -fa la Laura-. Avui posa't el xandall, que tens psicomotricitat -li diu tot intentant motivar-lo. Mentrestant, va vestint la Mireia, que ja portava una bona estona amb els ulls oberts i jugant amb la seves nines, Elsa i Anna.

 

- Vols fer el favor d'espavilar-te! -alça el to la Laura-. Arribarem tard com ahir! -diu.

 

- No! -contesta el nen-. M'has de vestir tu, així anirem més ràpid! -etziba.

 

- Ah, no! -respon la mare-. T'has de vestir tu sol, jo ja en tinc prou, de fer-te l'esmorzar i el llit cada dia -diu la Laura.

 

- No és just! Tu ets la meva mare i m'has de cuidar! -crida el nen. La Laura es queda bocabadada.

Qüestions per al diàleg
1

Què pot i què ha de fer un nen de 5 anys?

2

Quina ha de ser la posició dels pares?

3

El factor temps, quin factor hi juga?

El programa FEAC és una iniciativa de l’Escola Cristiana de Catalunya (amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir la relació família escola en el centres educatius
www.escolacristiana.org/feac | feac@escolacristiana.org

Butlletí FEAC de Fundació Escola Cristiana de Catalunya està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons
Avís Legal
Redacció de continguts: Equip FEAC de la FECC | Disseny i programació: Clickart